conţinuturile paginilor

Mărțișoare la Mărțișor – casa de suflet a lui Arghezi

Casa Memorială Tudor Arghezi găzduiește în luna martie două ateliere pentru copii în cadrul cărora participanții vor împleti mărțișoare și vor afla povești de primăvară.
Atelierul „Să înflorim cireșii!”, destinat copiilor cu vârste între 4 și 8 ani, va avea loc în datele de 7, 14 și 28 martie, de la ora 10.30, și va fi susținut de muzeograful Dorothea Nicolescu.
Copiii vor afla cum și când au apărut mărțișoarele,  vor împleti cuvinte după modelul șnurului alb-roșu,  vor face strigături tradiționale de primăvară. Apoi vor  asculta poezii-mărțișoare de Tudor Arghezi, își vor imagina lăcuste, păienjeni, brotăcei-copiii nu trebuie să se sperie de ei. Vor vedea biroul unde Tudor Arghezi se transformă, mai ales noaptea, într-un adevărat bijutier al cuvintelor, iar în finalul programului, vor  înflori rămurele de cireși cu hârtie de mătase, hârtie creponată, lipici și pasiune.
Cel de-al doilea atelier, „Jucăria de vorbe”, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 9-14 ani, se va desfășura pe 8 și 22 martie, de la ora 10.30, și va fi susținut de muzeograful Oana Oros.

Leave a Reply

Optimized by Optimole