Până pe 2 septembrie, publicul va putea urmări spectacole de teatru – montări de amploare din repertoriul teatrelor din Capitală şi din provincie, dar şi spectacole produse de companii independente, concerte de jazz, swing şi muzică de promenadă, recitaluri, demonstraţii şi ateliere susţinute de artişti plastici şi meşteşugar.
Caleidoscopul cultural, desfăşurat în zona Aleii Platanului (în perimetrul delimitat de intrarea Rigas, piaţa Valter Mărăcineanu şi lacul Cişmigiu), este completat de o serie de activităţi conexe, precum animaţie stradală în costume de epocă, expoziţii care surprind farmecul perioadei Belle Epoque şi nu numai, conferinţe, tururi ghidate şi – în premieră – o instalaţie interactivă care aduce laolaltă fragmente din Bucureştiul de altădată şi de astăzi.
Secţiunea dedicată copiilor va reuni zilnic, între orele 10,00 – 13,00, un program diversificat de spectacole de teatru (“Pantalone în lună”, “Goe în Ţara Minunilor”, “Amintiri într-o valiză”, “România dodoloaţă”, “Caragiale Express” – MiniArtShow, “Fluturi şi oameni” ), teatru de păpuşi (“Prinţesa Anastasia” ), spectacole muzicale (“Copilăria lui Mozart”), spectacole cu baloane de săpun cu jonglerii şi acrobaţii sau magie.
În programul acestei ediţii se numără spectacolele “Magic Naţional”; “Escu” de Tudor Muşatescu; “Gaiţele” de Alexandru Kiriţescu , Târgovişte; “Ultima oră” de Mihail Sebastian Râmnicu Vâlcea; “Slugă la 5 stăpâni” de Mihai Gruia Sandu “Gunoierul” de Mimi Brănescu; “Căldură? Mare?” după I.L.Caragiale sau “The Fly”, spectacol-concert cu Marius Vernescu şi Alexandru Pribeagu.
“Scena Mică din Parcul Cişmigiu răsună pe acorduri calde de jazz şi swing, fado şi tango în cheie modernă, alături de Irina Sârbu, Mircea Tiberian şi Nadia Trohin, Adrian Nour & Trio Zamfirescu, Bianca Mihai, Alex Ştefănescu sau Marthin Marcos Band. Nu lipsesc concertele de folclor reinterpretat, în compania lui Marius Mihalache sau Adrian Naidin, dar nici serile de şlagăre din perioada interbelică sau muzica de promenadă”, potrivit organizatorilor.
Păstrând tradiţia concertelor susţinute de fanfare, Bucureştii lui Caragiale prilejuiesc o întâlnire specială luni, cu ocazia unui program de muzică militară şi de promenadă prezentat de Muzica Militară a Brigăzii 1 Mecanizate “Argedava”, din cadrul Statului Major al Forţelor Terestre.
Programul muzical se încheie duminică, 2 septembrie, pe Scena Mare, alături de Orchestra Naţională Radio, care va interpreta o serie de melodii celebre aparţinând compozitorilor Ion Vasilescu, Ionel Fernic, Dino Olivieri sau Astor Piazzolla.
Accesul la toate evenimentele din cadrul festivalului este gratuit.