conţinuturile paginilor

O săptămână Altfel, la Biblioteca Națională

În perioada 15 – 19 aprilie 2019 au loc  o serie de activități în cadrul Programului Școala Altfel – „Să știi mai multe, să fii mai bun!” la Biblioteca Națională a României, care vizează punerea în valoare a patrimoniului documentar deţinut și care, anul acesta, doresc să aducă în atenția elevilor o seamă de personalităţii româneşti recunoscute și apreciate la nivel național și internațional, care prin priceperea și activitatea lor în domeniile cunoașterii sau pe câmpul de luptă au schimbat lumea.
​Agenda de activități include: ateliere de creație, conferințe, dezbateri, expoziții de carte, expoziții de artă plastică, vizionări de filme, spectacole de dans și muzică instrumentală, ateliere de carte rară dedicate preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar. Alături de acestea, tururile ghidate le oferă copiilor posibilitatea de a parcurge, îndrumați de specialiști, spațiile celei mai mari biblioteci din țară și una dintre cele mai moderne din Europa.
Anul acesta, traseul va cuprinde  expoziția de carte „Camil Petrescu în colecțiile Bibliotecii Naționale a Romaniei – 125 de ani de la naștere” și „Din Universul cărților pentru copii : Cartea junglei – 125 de ani de la publicare”. Tururile ghidate vor include, de asemenea, prezentarea sectoarelor Tipografie și Legătorie, expoziția de hărți interactive și materiale didactice cu tema „Cum s-a realizat Marea Unire? Expozitie interactivă despre oamenii, locurile și evenimentele anilor 1918-1920”,expoziția de pictură a artistei Norica Veșcă – Popescu, „Copilăria – un tărâm magic” .
La mezanin și la etajul I, vom face o incursiune în timp. Expoziția de reproduceri după documente din arhiva fondurilor speciale ale Bibliotecii Naționale a României, realizată de doamna dr. Elena Cojuhari: „România în Primul Război Mondial – Anul 2016, Anul 2017, Anul 2018”, alături de enciclopedia digitală „România 1918. Oameni, momente și imagini, vor recrea, prin tablouri și imagini digitale, atmosfera din perioada august 1916 – octombrie/noiembrie 1918, din zonele încărcate de istorie ale Frontului de Est.
La parter, vă veți întâlni cu „Personalități românești din domeniile cunoașterii științifice”, o selecție de carte din colecțiile de carte curentă ale bibliotecii, și veți putea urmări traseul arhiepiscopului Iachint, ultimul mitropolit al Vicinei şi cel dintâi păstor al Bisericii din Dobrogea şi Ţara Românească, în expoziția de carte întitulată „De la Vicina la Curtea de Argeș”. De asemenea, la parter, în spațiul Curtea lui Dionis, vă invităm să vizionați expoziția de carte curentă: „Carte de poezie: Nichita Stanescu și Cecilia Costache”.
Marți, 16 aprilie, de la ora 12:00, vă invităm la spectacol. Programul va cuprinde în prima parte un recital instrumental cameral intitulat „Panoramic sonor”, compus din elevi ai elevi ai Școalii Gimnaziale de Arte nr. 5 Bucuresti. În partea a doua, veți putea urmări o selecție de momente coregrafice interpretate pe fundal sonor recitativ reunite sub titlul „Poezia lichidă a sufletului”, un proiect artistic experimental recent, un spectacol de dans contemporan și poezie adaptat spațiului .

Leave a Reply

Optimized by Optimole